25 januari, 2019
STENA LINE (SWE)
Hårdrockskryssning från Göteborg-Fredrikshamn T/R
Black Magic Fools
From North
Hindarfjäll
Fehreid
FROM NORTH är ett relativt nytt Svenskt vikingmetalband grundat 2016 i Varberg. Med en kritikerrosad debutplatta och flera videos i bagaget är FROM NORTH ute och levererar Svensk vikingmetal när den är som bäst. Musiken beskrivs bäst som en blandning av tunga riff, ett stort & fett dynamiskt sound blandat med starka melodier samt texter baserade på den nordiska mytologin.
BLACK MAGIC FOOLS:
Black Magic Fools är bandet som spelar land och rike kring på allt från rockklubbar, festivaler till riddarspel och medeltidsmarknader.
Bandet trollbinder sin publik med en unik mix av folkmusik och heavy metal. Säckpipa, flöjt, och fioler varvas med feta gitarrer och smattrande trummor. Förvånas icke om du förlorar allt vett och sans, dricker tusen öl och dansar på borden.
BMF firade tio år som band i december 2018 och har varit med om mycket skoj under åren, flera spelningar i Tyskland, spelat med en symfoniorkester, skrämt barn på barnkanalen, härjat på halloweenkryssningar på Östersjön mm. NU äntrar vi BelseBoat, tar över rodret och lovar att kölhala alla som inte röjer och festar med oss.
Välkommen ombord !!!
www.facebook.com/blackmagicfools
HINDARFJÄLL
Hindarfjäll är en musikgrupp från Göteborg som spelar en mörkare form av skandinavisk folkmusik. Bandet använder sig av moderna verktyg och instrument för att förnya något väldigt gammalt och bortglömt. Med hjälp av akustiska gitarrer, pukor, strup- och stämsång bildar Hindarfjäll en väldigt vacker och mystisk atmosfär. Mycket av texterna är baserade på fornordisk mytologi, men tar även upp starka och svåra ämnen som människan, mystik och naturdyrkan. Om du gillar band som Wardruna, Forndom, Heilung mm får du inte missa denna kväll.

https://www.facebook.com/hindarfjall/
FehReid låter stundtals mörkt och suggestivt, stundtals tralligt och dansant. Med ena foten i folkmusiken och den andra foten inom den ambienta musiken skapar FehReid musik som för tankarna till äldre tider och mystik. Musiken spelas på instrument som till stor del är bortglömda eller i alla fall okända för de flesta. Oftast är FehReid ute och spelar på olika medeltida/vikinga-event och marknader, där de försöker skapa stämning med sin musik och få människor att resa tillbaka i tiden.
Speltider:
Fehreid 19.30-20.10
Hindarfjäll 21.00-21.40
From North 22.30-23.15
Black Magic Fools 00.00-01.00
Andra medverkande:
Brimstone Alley Tattoo.
Pirate Rock Radio
Studieförbundet Vuxenskolan Göteborg
Biljettpris: 279:-